Betere leerprestaties, meer zelfvertrouwen
Praktijk voor Remedial Teaching & Orthopedagogiek
'Indy had erg veel moeite met rekenen in groep 4. In groep 5 zijn we begonnen met begeleiding en Indy heeft er veel baat bij. Ze snapt rekenen beter en vindt het ook veel leuker.'
'Zijn niveau is verbeterd, maar nog belangrijker, hij heeft geen hekel aan lezen meer! En dat is de echte winst!'
'Het was heel mooi om als ouders te merken dat hij echt geholpen werd met zijn specifieke rekenproblemen en dat we een zelfverzekerder kind hadden dat de examenperiode in ging.'
'Wat ik het meest bijzondere vind aan de Obalo begeleiders, is dat ze echt naar het kind kijken. Ze zien wat werkt voor dit kind én ze passen de methode daar op aan.' 
'Voordat zij de begeleiding kreeg was ze een onzeker meisje die dacht dat ze niet veel kon. Maar door de diagnose weet zij dat het niet aan haar ligt, maar dat ze iets heeft waar door goede begeleiding mee te leven valt.'

'Timo heeft heel veel geleerd tijdens de dyslexielessen. Is enorm vooruit gegaan. Hierdoor kan hij de lessen beter volgen en gaan de schoolprestaties ook vooruit. Hierdoor krijg je meer plezier en zelfvertrouwen.'

'Femke is de cursus kookkracht onzeker in gegaan en erg opgebloeid weer uitgekomen. Ze kan beter leren, zit beter tussen de kinderen in de klas, is er veel zelfverzekerder uitgekomen.'

Betrokken

Obalo is geen eilandje, geen bedrijf in een woonwijk dat alleen met zichzelf bezig is. We zijn een onderdeel van de maatschappij en van de wereld. Daarom proberen we zo veel mogelijk bij te houden wat er speelt ten aanzien van het onderwijs en de ontwikkelingen daaromtrent. 

Maar ook willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren in onze regio en elders in de wereld. 

Boekenbox

Zo hebben we jaren geleden de "boekenbox" bedacht om het leesplezier van kinderen te vergroten. We hebben er met liefde tijd en geld in gestopt en de boxen gevuld met boeken, materialen en activiteiten rond een aansprekend onderwerp, zoals apen, water, voetbal, zeehonden, katachtigen en paarden.
Kinderen konden met of zonder hulp lezen, knutselen, observeren, iets uitproberen, luisteren en spelen over het onderwerp. De boekenboxen waren tot voor kort te leen bij de bibliotheek Raalte, maar zullen binnenkort naar onze praktijk verhuizen zodat onze eigen leerlingen er plezier van zullen hebben.

En dit doen we ook:

 

Shirtsponsor -
Sallandse Mixed Hockey Club Raalte

Sinds 2013 is Obalo de trotse shirtsponsor van alle jeugdleden van de Raalter hockeyclub SMHC. 

Door Obalo lopen alle jongens en meiden van de jeugdhockeyteams er netjes bij.


Komt u een keer kijken bij een van de thuiswedstrijden van SMHC?

Meer weten over hockey in Raalte? 

Zie www.smhc.nl

 

 

 

Edukans - kans op onderwijs voor kinderen in arme landen

Onderwijs is de basis van elke maatschappij. Hoewel er kinderen en jongeren zijn die het best moeilijk kunnen hebben op school, er ís wel onderwijs in Nederland en ook nog eens van een hoog niveau.

Dat is in andere landen soms wel anders. Edukans zet zich wereldwijd in om te zorgen voor onderwijs aan kinderen in arme landen. 

Net als vele bekende en minder bekende Nederlanders steunen we dit de initiatieven van Edukans met heel ons hart en met een maandelijkse financiële bijdrage.

 

 

Edukans -
schoenmaatjes

Eens in de paar jaar doen wij als Obalo mee aan de schoenmaatjes-actie van Edukans. Onze leerlingen mogen een schoenendoos vullen met spulletjes voor een kind in een arm land.

Het is mooi om te zien hoe onze leerlingen er echt iets moois van proberen te maken. Ze denken echt na over wat er in de doos kan, soms zelfs met een briefje (goed geprobeerd in het Engels) erbij.

Wij zorgen dat de dozen bij Edukans komen en Edukans brengt de dozen naar kinderen in landen zoals Ghana, Moldavië en Irak.