Cijfers versus vrienden...

Printen

 

 
XL Breinbulletin

Slecht leesbaar? Lees online.

Beste Bezoeker*

 FacebookLinkedInTwitter

 

De eerste schoolweken zitten er weer op en ook de eerste cijfers zijn intussen gehaald. Helaas is  daarmee in sommige gevallen ook de eerste ruzie over het maken van het huiswerk en het leren voor een proefwerk een feit. Herkenbaar? Gedoe rondom het te laat beginnen aan het huiswerk staat in de top 3 van puberergernissen. Het kan de sfeer in huis behoorlijk beïnvloeden en de relatie met je kind op scherp zetten. Is dit echt hetzelfde kind als dat waarmee je nog niet zo heel lang geleden samen lol maakte en gewoon ontspannen over niks kon kletsen?

 

Ook bij Obalo XL zijn we weer van start gegaan. Sommige jongeren hebben de draad van voor de vakantie weer opgepakt en andere zijn net begonnen aan hun pakket. Voor de een is het fijn om terug te zijn en weer in het ritme te komen en voor de ander is het best spannend om onder het toeziend oog van een studiecoach of begeleider aan de slag te gaan. Het is altijd weer mooi om te zien is dat het voor veel van hen een openbaring is om te ontdekken hoeveel  invloed ze zelf eigenlijk hebben op hun resultaten. Toegeven dat leren stiekem ook leuk kan zijn en minder tijd kost dan ze hadden gedacht zullen ze niet gauw doen, maar je ziet hun zelfvertrouwen groeien.

In mijn blog schrijf ik over de spagaat waarin veel pubers en hun ouders terecht kunnen komen, wanneer het gaat om de keuze tussen voldoende tijd besteden aan het huiswerk en tijd doorbrengen met vrienden.

 

Veel leesplezier en tot volgende maand!

 

 

agnes

 

 

Met enthousiaste groet,

 

 

 

Agnes Eisses

Team Obalo XL

 

OBALO XL geeft je de hulp die jij nodig hebt!

 

rijtjestippen

 

scheidingXL

Op de agenda

Cursus werkwoordspelling "'t Sexy Fokschaap"

wwspelling30okt17

Het blijft vaak lastig, die werkwoordspelling. Is het nou gebeurd of gebeurt? En ik word of wordt?

Toch is het makkelijker dan je denkt!

 

Deze cursus is speciaal voor leerlingen van groep (7) 8 en brugklas. Ook geschikt voor leerlingen met dyslexie!

 

In 8 lessen van een uur leer je precies hoe het zit.

 

Start maandag 30 oktober

van 18:30 - 19:30

Bij Obalo XL (Drostenkamp 1a, Raalte)

 

 

 

scheidingXL

Wisseling

Na ruim 1 jaar nemen we afscheid van Lisanne Von Heijden als studiecoach bij Obalo XL. Heel jammer voor ons, maar we wensen haar natuurlijk heel veel plezier op haar nieuwe werkplek!

De studiecoaching zal worden overgenomen door twee Obalo-collega's: Leonie Kroese en Lyzet Groot Beumer.

 

Lisanne

U kent me waarschijnlijk wel van de studiecoaching van uw zoon of dochter. Ik heb anderhalf jaar met veel plezier leerlingen begeleid met hun schoolwerk. Met een dubbel gevoel moet ik afscheid nemen van erg leuke leerlingen, een leuke werkplek en een fijn team.
Ik heb een nieuwe uitdaging gevonden. Ik ga werken bij een organisatie in Wijhe. Hier ga ik werken met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Ik wil u bedanken voor een hele fijne tijd en het vertrouwen dat jullie u mij gehad heeft. Ik hoop dat mijn collega’s net zoveel plezier beleven aan de leerlingen als ik.

Groet, Lisanne von Heijden

  

Leonie

Leonie10 jaar geleden, toen ik zelf een middelbare scholier was, wist ik dat ik in de toekomst leerlingen zou willen begeleiden in een onderwijsomgeving. Na de middelbare school heb ik de universitaire pabo gevolgd, waarbij ik veel theoretische kennis op deed én in de klassenpraktijk ging werken. Na mijn master Orthopedagogiek, met stage bij Obalo, ben ik hier blijven werken. Naast mijn werk bij Obalo ben ik twee dagen per week werkzaam als leerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs.

 

omdenkenIn mijn werk als studiecoach wil ik leerlingen helpen om het leren zelf te doen. Door met elkaar in gesprek te gaan, kunnen we persoonlijke leerdoelen vaststellen. Een rustige en veilige leeromgeving vind ik in het leerproces belangrijk. Ik ga uit van de brede ontwikkeling van kinderen, waarbij interesses en talenten tot hun recht komen, leerlingen in beweging gezet worden en zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

 

 

Mijn werkdagen bij Obalo XL zijn maandag en woensdag. Graag tot ziens!

 

Groet, Leonie Kroese

 

 

Lyzet

LyzetMijn naam is Lyzet Groot Beumer, ik ben 41 jaar en woon samen met Wilfried en onze drie zonen in Raalte. Na een heel aantal jaren met veel plezier in het onderwijs te hebben gewerkt ben ik in 2014 gestart met de opleiding orthopedagogiek. Deze opleiding heb ik bijna afgerond. Afgelopen jaar heb ik stage mogen lopen bij Obalo en ik ben dan ook heel blij dat ik nu aan de slag kan gaan als studiecoach bij Obalo XL. Ik heb inmiddels kennis gemaakt met alle leerlingen en ik ben ervan overtuigd dat ik een plezierige tijd tegemoet ga.

 

Groet, Lyzet Groot Beumer  

 

 

scheidingXL

Een goed cijfer of tijd voor je vrienden...

students studying outside in quad BtRe5kVRroBlog van Agnes

Een jongen heeft geleerd voor een proefwerk Engels en vlak voor het avondeten overhoort zijn vader hem. Hij heeft zes van de tien woordjes goed. Tijdens het eten krijgt de jongen een app van zijn vrienden; of hij mee gaat voetballen. Natuurlijk kom ik, appt hij terug. Na het eten kondigt hij aan dat hij gaat voetballen en zijn vader barst in woede uit: ‘Hoezo voetballen… 

Lees snel verder!

 

scheidingXL

Je brein in beweging

Het boek is beterPLIENS OBALOXL MODELS 8472 WEB

Recent kwamen de media met een laptop alert: studenten halen lagere cijfers met een laptop in de collegezaal. Hoe zit dat nu met uw kind in een laptop, iPad of Chromebook klas? Haalt uw kind lagere cijfers op de middelbare school dankzij het leren met zo'n scherm? De media hype is gebaseerd op een in april 2017 gepubliceerd Amerikaans onderzoek. Het onderzoek laat de relatie zien tussen schermgebruik in de collegezaal en slechtere studieresultaten. Maar hoe zit het nu echt? En hoe kunt u uw kind helpen met het laptopgebruik?

 

Lees er meer over

scheidingXL

Tuesday Tip

Okee, het ís helemaal geen dinsdag... Maar op dinsdag zetten we een "Tuesday Tip" op Facebook, vandaar de naam :)

plannen1

 

 

dit zeggen onze ouders en leerlingen2

 

 

 

 

  

Hij stond en 4 voor wiskunde. Tijdens en aan het eind van de behandeling haalde hij een 6,9 en een 9,9. Daardoor stond hij weer voldoende. Belangrijker nog; hij heeft voldoende aanknopingspunten gekregen om in de toekomst zelf de gemaakte vooruitgang vast te houden!

-Ouder over privéles

 

scheidingXL

stom8
Studystuff2
 

scheidingXL

 

Net zo sociaal als wij?

facebookgroot twittergroot linkedingroot pinterestgroot gplusgroot websitegroot

 

Direct contact

0572-711101

xl@obalo.nl

www.obaloxl.nl

Sperwer 17a - Raalte

 

scheidingXL

 

Heb je hulp nodig bij leren, plannen, concentreren of gewoon huiswerk maken?

OBALO XL geeft je de hulp die jij nodig hebt!

Het is ons vak om jongeren hierbij te helpen, zodat ze meer schoolsucces en zelfvertrouwen krijgen, en minder stress rond cijfers en huiswerk. We geven u ook graag advies over wat uw zoon of dochter nodig heeft. U kunt ons altijd hierover mailen of bellen (via xl@obalo.nl of 0572-711101)  

 

scheidingXL

Obalo XL is een onderdeel van Obalo remedial teaching & orthopedagogiek

 

Obalo XL

 

Drostenkamp 1a

8101 BX Raalte

0572-711101

xl@obalo.nl

www.obaloxl.nl

  

onderdeelvanobalokleur 

OBALO remedial teaching & orthopedagogiek

Sperwer 17a 

8103 CH Raalte

0572-850400
info@obalo.nl  

www.obalo.nl

 

 

scheidingXL2019 © Obalo XL

 

U ontvangt het Breinbulletin omdat we uw kind bij Obalo XL helpen, óf als 

u zich hier zelf voor heeft ingeschreven, met het E-mail adres:

Wilt u geen Breinbulletin meer van ons ontvangen?

Stuur ons dan geen E-mail, maar schrijft u zich dan hier uit:

Afmelden

*Wilt u uw E-mail adres of naam wijzigen?
Of wilt u zich aanmelden voor andere interessante E-mails van Obalo? Dat kan hier: 
Wijzig uw aanmelding