Betere leerprestaties, meer zelfvertrouwen
Praktijk voor Remedial Teaching & Orthopedagogiek
'Indy had erg veel moeite met rekenen in groep 4. In groep 5 zijn we begonnen met begeleiding en Indy heeft er veel baat bij. Ze snapt rekenen beter en vindt het ook veel leuker.'
'Zijn niveau is verbeterd, maar nog belangrijker, hij heeft geen hekel aan lezen meer! En dat is de echte winst!'
'Het was heel mooi om als ouders te merken dat hij echt geholpen werd met zijn specifieke rekenproblemen en dat we een zelfverzekerder kind hadden dat de examenperiode in ging.'
'Wat ik het meest bijzondere vind aan de Obalo begeleiders, is dat ze echt naar het kind kijken. Ze zien wat werkt voor dit kind én ze passen de methode daar op aan.' 
'Voordat zij de begeleiding kreeg was ze een onzeker meisje die dacht dat ze niet veel kon. Maar door de diagnose weet zij dat het niet aan haar ligt, maar dat ze iets heeft waar door goede begeleiding mee te leven valt.'

'Timo heeft heel veel geleerd tijdens de dyslexielessen. Is enorm vooruit gegaan. Hierdoor kan hij de lessen beter volgen en gaan de schoolprestaties ook vooruit. Hierdoor krijg je meer plezier en zelfvertrouwen.'

'Femke is de cursus kookkracht onzeker in gegaan en erg opgebloeid weer uitgekomen. Ze kan beter leren, zit beter tussen de kinderen in de klas, is er veel zelfverzekerder uitgekomen.'

Vergoede dyslexiezorg

Dyslexie heeft gevolgen voor het leren van taal, maar ook voor vakken waarbij veel lezen komt kijken. 

Kinderen op de basisschool met ernstige, enkelvoudige dyslexie kunnen in aanmerking komen voor vergoede dyslexiezorg. Die bestaat uit een onderzoek en een maandenlange periode van behandeling. Dit wordt dan betaald door de gemeente.

Er zijn strenge criteria om hiervoor in aanmerking te komen. Deze zijn door de overheid vastgesteld, dus deze zijn bij elke aanbieder van dyslexiezorg gelijk. 
Het belangrijkste is dat uw kind lange tijd veel hulp heeft gehad op school, maar toch heel laag blijft scoren. Er mogen ook geen andere oorzaken zijn voor deze achterstand.
De school van uw kind weet om welke eisen het gaat en zal ook bij u aangeven dat uw kind in aanmerking komt voor vergoede dyslexiezorg. Samen met school kunt u uw kind dan aanmelden. 

Dyslexiebehandeling bij Obalo

Obalo heeft zelf geen contracten met gemeenten, maar werkt voor deze regeling samen met Driestar educatief. Zij zijn verantwoordelijk voor het hele traject van vergoede zorg: u als ouder moet uw kind bij Driestar aanmelden en zij beoordelen of uw kind voor deze vergoede dyslexiezorg in aanmerking komt.

Obalo kan vergoede dyslexiebehandelingen uitvoeren in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Dalfsen en Hellendoorn. Ook hebben wij leerlingen in Diepenveen, Schalkhaar en Deventer. 

Gespecialiseerde, effectieve behandeling

Onze gespecialiseerde dyslexiebehandelaars zijn allemaal universitair geschoolde orthopedagogen. Zij werken intensief samen met leerkrachten, intern begeleiders, ouders en kinderen. Daardoor kunnen ze de dyslexiezorg goed afstemmen, zodat het past bij het kind, de school en het gezin. We werken met een behandelmethode die bewezen effectief is.

Aanmelden

Heeft de school van uw kind aangegeven dat u uw kind kunt aanmelden voor vergoede dyslexiezorg? En wilt u dat Obalo de behandelingen doet? Dan kunt u uw kind aanmelden bij Driestar via deze knop:

 

Ik wil mijn kind aanmelden 

 

"Help, mijn kind leest (net) niet slecht genoeg!"

Als de scores van uw kind niet zo laag zijn dat hij of zij kan worden aangemeld voor vergoede dyslexiezorg, dan is dat eigenlijk goed nieuws. Toch voelt u dat misschien niet zo: er wordt al jaren over dyslexie gesproken en eigenlijk denkt iedereen ook wel dat uw kind dyslexie heeft. Misschien herkent u uw eigen leesproblemen ook wel bij uw kind. 
Het kan ook zo zijn dat uw kind al op de middelbare school zit en daarom niets meer heeft aan deze regeling.

Maar u wilt het nu toch eens zeker weten!

Bijvoorbeeld:

  • Als het zelfvertrouwen van uw kind minder wordt door zijn of haar moeite met lezen of spellen.
  • Als uw kind enorm hard werkt, maar de cijfers van andere vakken toch ook steeds lager worden.
  • Als hij/zij echt een grote hekel begint te krijgen aan lezen
  • Als oefenen thuis veel spanning geeft.

Bij Obalo kunt u dan ook terecht voor onderzoek en begeleiding. Dit wordt niet vergoed, maar u zorgt dan wel voor duidelijkheid én hulp voor uw kind.

Hier kunt u meer lezen over onderzoek bij Obalo buiten de vergoedingsregeling en hier over begeleiding bij  (mogelijke) dyslexie

 

 

 


Aanmelden vergoede dyslexiezorg

Hier kunt u uw kind aanmelden voor vergoede dyslexiezorg

 

 Aanmelden 

Vergoede zorg in samenwerking met:

Driestar educatief

Bij Driestar educatief kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van (ernstige) dyslexie. 

Ook bieden zij cursussen op het gebied van dyslexie, voor ouders, leerkrachten en ib’ers.

Daarnaast biedt Driestar cursussen om als school 'dyslexia friendly' te worden, kunt u bij hen geschoold worden tot dyslexiespecialist en rusten ze ouders toe om hun kinderen nog beter te begeleiden.

 

begeleiding

 

 

 

 

 

begeleidingInformatie

Privébegeleiding

Soms lukt iets gewoon niet goed op school. Het lezen, spellen of rekenen gaat moeizaam en uw kind gaat maar niet genoeg vooruit. Op school is al van alles gedaan, maar dat lijkt niet genoeg te werken.

 

Informatie

Vergoede dyslexiezorg

KInderen op de basisschool met ernstige, enkelvoudige dyslexie kunnen in aanmerking komen voor vergoede dyslexiezorg. Die bestaat uit een onderzoek en een maandenlange periode van behandeling.

 

Informatie

Studiecoaching

Een puberbrein gaat niet altijd zomaar “aan”.  Er kan een zetje nodig zijn om het brein in beweging te krijgen. 

Bijvoorbeeld door iemand die je handige dingen leert of je aanmoedigt. 

 

Informatie

Trainingen en cursussen

Sommige dingen zijn beter of leuker te leren in een groepje. Zoals positiever over jezelf leren denken, omgaan met faalangst of beter leren rekenen. We hebben veel keuze, voor kinderen, jongeren én volwassenen!