Betere leerprestaties, meer zelfvertrouwen
Praktijk voor Remedial Teaching & Orthopedagogiek
'Indy had erg veel moeite met rekenen in groep 4. In groep 5 zijn we begonnen met begeleiding en Indy heeft er veel baat bij. Ze snapt rekenen beter en vindt het ook veel leuker.'
'Zijn niveau is verbeterd, maar nog belangrijker, hij heeft geen hekel aan lezen meer! En dat is de echte winst!'
'Het was heel mooi om als ouders te merken dat hij echt geholpen werd met zijn specifieke rekenproblemen en dat we een zelfverzekerder kind hadden dat de examenperiode in ging.'
'Wat ik het meest bijzondere vind aan de Obalo begeleiders, is dat ze echt naar het kind kijken. Ze zien wat werkt voor dit kind én ze passen de methode daar op aan.' 
'Voordat zij de begeleiding kreeg was ze een onzeker meisje die dacht dat ze niet veel kon. Maar door de diagnose weet zij dat het niet aan haar ligt, maar dat ze iets heeft waar door goede begeleiding mee te leven valt.'

'Timo heeft heel veel geleerd tijdens de dyslexielessen. Is enorm vooruit gegaan. Hierdoor kan hij de lessen beter volgen en gaan de schoolprestaties ook vooruit. Hierdoor krijg je meer plezier en zelfvertrouwen.'

'Femke is de cursus kookkracht onzeker in gegaan en erg opgebloeid weer uitgekomen. Ze kan beter leren, zit beter tussen de kinderen in de klas, is er veel zelfverzekerder uitgekomen.'

Privébegeleiding

Soms lukt iets gewoon niet goed op school. Het lezen, spellen of rekenen gaat moeizaam en uw kind gaat maar niet genoeg vooruit. Op school is al van alles gedaan, maar dat lijkt niet genoeg te werken. Ook al vindt u cijfers niet zo belangrijk, u ziet wel dat uw kind het moeilijk heeft. Er zijn kinderen die een hekel krijgen aan school, piekeren of faalangst krijgen. En u wilt natuurlijk ook dat eruit komt wat erin zit.

Logisch dat u dan hulp zoekt! 

U wilt graag iemand die kan ontdekken wat er aan de hand is en wat uw kind nodig heeft om toch vooruit te gaan.
Iemand die weet waar het vaak mis gaat en wat je dan het beste kunt doen.
U wilt graag iemand die verstand heeft van leren en van kinderen. En iemand die het ook kan zien als er eventueel iets bijzonders aan de hand is. 
U wilt niet lang wachten voor de hulp kan starten. En u wilt graag iemand bij wie uw kind het fijn heeft. 

Bij Obalo vindt u dat allemaal.

Privébegeleiding kan bij Obalo op het gebied van 

  • lezen, spelling (dictee), dyslexie
  • rekenen, dyscalculie
  • begrijpend lezen
  • leren

De problemen van de kinderen die wij helpen, zijn niet altijd heel ernstig. Soms valt het met de cijfers nog wel mee, maar hebben ouders een "onderbuikgevoel" dat er iets niet goed gaat. 

Soms zijn de problemen wel ernstig. Bijvoorbeeld als een kind dyslexie heeft, zoals Anouk die de brief hiernaast schreef. Als uw kind niet voor vergoede dyslexiezorg in aanmerking komt, dan kunnen wij uw kind toch helpen. Of als uw kind die vergoede dyslexiebehandelingen wel gehad heeft, maar nu tegen andere problemen aanloopt.

Denkt u dat privébegeleiding iets voor uw kind kan zijn?

In een gratis adviesgesprek kunt u vertellen wat uw zorgen zijn. Wij geven u dan een goed advies over hulp voor uw kind en de mogelijkheden die daarvoor zijn.
Neem dan contact op voor een afspraak. 

Klik hier om een afspraak te maken 

Hoe gaat dat, die privébegeleiding?

Uw kind krijgt elke week 45 minuten begeleiding bij ons in de praktijk. Normaal gesproken gaan basisschoolkinderen naar de praktijk aan de Sperwer 17a en oudere kinderen naar Obalo XL aan de Drostenkamp 1a.

De lessen kunnen soms - tegen extra kosten - op school plaatsvinden. Dat ligt aan de bereidheid van school en of er ruimte is, maar ook aan onze eigen agenda. En natuurlijk ook of uw kind dat wel fijn vindt. 
De begeleiding is op een vaste dag en tijd, bij een vaste begeleider*.
We hebben in het adviesgesprek besproken hoeveel lessen u wilt. Voor die lessen maken we een handelingsplan, en hebben op verschillende momenten contact met u.
In de les zelf is veel ruimte voor het kind/de jongere zelf, bijvoorbeeld bij het stellen van doelen en bij de keuze van teksten.

*Natuurlijk kunnen er omstandigheden zijn waardoor dit moet veranderen, zoals zwangerschap of ziekte van een begeleider, maar we doen ons best om zo min mogelijk te wisselen.

begeleiding

 

Hallo Obalo,

Ik ben Anouk Hekman.

Ik heb op de basis school les van jullie gehad.

Ik kon het tempo waarmee de lessen werden gegeven niet bijhouden door mijn dyslexie en raakte ver achter met de stof.

De school zei dat ze niks meer voor mij konden doen en dat ik naar een andere school zou moeten en toen hebben mijn ouders jullie ingeschakeld.

Ik ben in 2010 begonnen met de lessen en ik heb 2 jaar les gehad.

Beetje bij beetje ging het steeds beter met mij zo las ik voor het eerst de ondertiteling van een film wat mijn moeder voorheen altijd moest voorlezen.

Ik haalde betere cijfers en ik voelde me beter. En zo kwam ik er dus ook achter dat ik het wel kon ik moest alleen gewoon een andere manier van leren hebben.

Die manier hebben jullie mij gegeven en ik gebruik die manier nu nog steeds.

Ik zit nu in de tweede klas van de middelbare school op het niveau Kader. Maar mijn rapport is goed genoeg om naar GT te gaan, ik hoef op dit niveau namelijk niet te leren voor toetsen en heb nog nooit een onvoldoende gehaald dus dit niveau is echt te makkelijk.

Ik was nooit zo ver gekomen zonder jullie hulp en de hulp van mijn ouders.

Want wat hebben mijn ouders voor mij geknokt en dat doen ze nog steeds.

Ik heb door jullie een betere toekomst en ik voel me zelfverzekerder.

En ik heb dan wel dyslexie maar ik kan wel mooi meer dan dat iedereen ooit van mij had verwacht.

 

Met vriendelijke groet,

Anouk Hekman

 

begeleidingInformatie

Privébegeleiding

Soms lukt iets gewoon niet goed op school. Het lezen, spellen of rekenen gaat moeizaam en uw kind gaat maar niet genoeg vooruit. Op school is al van alles gedaan, maar dat lijkt niet genoeg te werken.

 

Informatie

Vergoede dyslexiezorg

KInderen op de basisschool met ernstige, enkelvoudige dyslexie kunnen in aanmerking komen voor vergoede dyslexiezorg. Die bestaat uit een onderzoek en een maandenlange periode van behandeling.

 

Informatie

Studiecoaching

Een puberbrein gaat niet altijd zomaar “aan”.  Er kan een zetje nodig zijn om het brein in beweging te krijgen. 

Bijvoorbeeld door iemand die je handige dingen leert of je aanmoedigt. 

 

Informatie

Trainingen en cursussen

Sommige dingen zijn beter of leuker te leren in een groepje. Zoals positiever over jezelf leren denken, omgaan met faalangst of beter leren rekenen. We hebben veel keuze, voor kinderen, jongeren én volwassenen!